2017. július 30., vasárnap

Csere elhatározása

A meglévő autó állapotfelmérése, és a kocsi ár érték megvizsgálása.
A mi kis autónk amit szeretettel szerelgettem és javítgattam sajnos nem hozta meg a várt eredményt.
Így a javítási költségek és a kocsi értéknövekedése nem párhuzamosan növekedne. A szeretett autónak itt a szolgálatainak vége. Keressünk egy másik gépjárművet.
De mit?
Ez jó kérdés. A szempontokat fel kell állítani. Az anyagi részt fel kell mérni. A meglévő piacot meg kell látogatni.

Akkor most sorba nézzük a dolgokat.
Meglévő kocsi állapot felmérése:
Külső részek állapota: Rozsdásodás, megfakult sérült fényezés, több helyen a sárvédő lemezek rongálódva. A javítási karosszéria munka, fényezés Kb200000 Forint.
Belső részek állapota: Az ülések javítva de csak 80%-ak, belső kárpitok még elfogadhatók, a kormányoszlop műanyagja nem rögzíthető mert nem típus azonos kormány lett felszerelve. ajtók lógnak így a zárásuk 15% átengedi a menetzajt. Semmi extra (elektromos ablak, klíma, mp3 zene...). Központi zár nem működik. A javítási munkák alkatrészekkel: 50-70.000 Forint.
Motor: A motor teszi a dolgát. Sok alkatrész cserés volt. A fő hibák az alapjárat magas fordulata (központi injektor ház van kikopva cserés).  Olaj folyik minden honnan (szimmeringek és tömítések cseréje szükséges). A váltó kar nagy utat tesz (csatlakozó pontoknál a műanyagok cserére szorulnak). Egyes vezetékek lógnak.A javítás megközelítőleg 100.000 Forint.
Alváz és szerkezetei: Futómű teljes felújítás elől hátul (a magyar utaknak köszönhetően). Kipufogó rendszer  cserére szorul. A fékek megfogják a kocsit, de teljes felújítást igényelnek. Javítás megközelítőleg: 100.000 Forint.

Ennek tudatában a kocsi értéke ha mindent elvégeznénk rajta 250.000 300.000 Forint lenne. Tehát a csere mellett kellett dönteni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése