2017. július 30., vasárnap

Új autó keresése

Az új autó kiválasztásánál a fő szempontok felállítása az első dolog.
Mit szeretnénk venni, milyen legyen a típusa, milyen legyen a felszereltsége. Persze a kocsi jellege és a használata sem hátrány.
Nekem egy nagy pakolható tere legyen (vagyis kombi), kényelmes legyen a hátsó sorban ülőknek is. Komfort szempontból elektromos ablakok legalább elől, és klíma. Üzemanyag fajta nem kikötés, de ha lehet benzines legyen. Persze még a vonóhorog sem hátrány.
Ebben a kategóriában a nagy hajók jöhetnek szóba (Ford kombik, Renault Kombik és a Volkswagen kombik). Azért megnéztük az Omegákat is de valahogy nem az ízlésünk volt.
Elsőnek a neten nézelődtünk. Milyen fura, hogy olyan sok oldalon kínálják az autókat eladásra. Számtalan fajta és állapotú autóból lehet választani anélkül, hogy a kapun kitegyük a lábunkat. Egy néhány oldal: Jófogás, Használt autó, Facebook több oldalon is felsorakoztat eladó autókat...
Egy két autót személyesen is felkerestünk. Persze sok autó a hirdetéstől eltérően közelben sem volt a leírtaknak.
Tapasztalatom hogy a kereskedésben az olcsó autóval is le akarják a vevőt húzni. Hiába mutatom a pénzt, hogy megvan akkor is 30-100 e Forintig terjedhet a lehúzás... Persze neki is meg kell élnie. De ne 50% nyereséggel.
A másik mikor idősek adnak el autót. Innen érdemes vásárolni. Jó áron kínálják, és nem rejtenek el hibákat. Sőt még ők mutatnak rá, hogy erre is figyeljünk, meg arra is.
Hát énnekem sikerült az új autót egy ilyen utóbbi pártól megvásárolni. A leírtaknak megfelelt és az elvárásaimnak több szempontból is eleget tesz.
Így lett a feleségem ajánlásával a választás egy Ford Mondeo 1,8 Díesel.


Az autó átadáskor a tapasztalat. A nyomtatvány boltban kapható indigós adás-vételi első két oldala még olvasható. A harmadik már csak éppen hogy. De a negyedik oldalt újra kellett írni. Én általában kinyomtatom a netről 4 példányban és kézzel kitöltjük az egészet. Hosszabb idő de legalább eredeti minden példány. Ezt is elfogadják minden hol.

Az új kocsiról egy kép:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése